Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@10:54:31 GMT

تجلیل از بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۵۳۱۲

تجلیل از بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز از تبریز، بزرگداشت معلم پارسا مرحوم اسماعیل رفیعیان، استاد دانشگاه تبریز و از بنیانگذاران دانشگاه آزاد اسلامی این شهر و از مؤلفان لغت‌نامه دهخدا، به همت بنیاد پژوهشی شهریار و با حضور علما، استادان، فرهیختگان و دوستداران علم و دانش روز ‌‌پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در تالار بنیاد پژوهشی شهریار تبریز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراسم با حضور شخصیت‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی همچون پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی، شهین باهر شهردار تبریز، عزیز جوانپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، حجت‌الاسلام‌ عباس زاده استاد دانشگاه تبریز، شهاب الدین بی‌مقدار نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، بهروز خاماچی از مفاخر ادبیات آذربایجان، حجت‌الاسلام تاج‌الدینی استاد حوزه و دانشگاه و رئیس و اعضای شورای شهر تبریز و مرند، فرماندار و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان مرند و دوستداران علم، دانش و فرهنگ برگزار شد.

در این مراسم محمدرضا پور محمدی، سعیدالله قره بیگلو و ناصر علیزاده از چهره های ماندگار علمی اجتماعی کشور به عنوان میهمانان ویژه سخنرانی کردند و تعدادی از مفاخر علمی و فرهنگی استان هم در مدح استاد شعر سروده و به خاطره‌گویی پرداختند.

در پایان مراسم که همزمان با ضیافت افطاری مصادف بود از پیروز رفیعیان فرزند استاد مرحوم رفیعیان به جهت زنده نگه داشتن نام و یاد پدر گران‌قدرشان با اهدا لوح و هدایای جداگانه تقدیر شد.

اسماعیل رفیعیان در سال ۱۳۰۲ هجری‌ شمسی در شهرستان مرند به دنیا آمد. در سن ۵ سالگی وارد مکتب‌خانه شد و چندی بعد به مدرسه جدید راه یافت و در سال ۱۳۱۷ هجری‌شمسی دوره متوسطه را به پایان رساند. بلافاصله بعد از اخذ دیپلم، ر‌اهی دانشسرای مقدماتی معلمان شد و از سال ۱۳۲۱ هجری‌شمسی به تدریس پرداخت.

وی با ورود متفقین به آذربایجان، مبارزات سیاسی خود را آغاز کرد و همزمان با مبارزه، به‌عنوان کفیل اداره فرهنگ مرند، چندین مدرسه و دبیرستان احداث کرد.

در سال ۱۳۲۸ هجری ‌شمسی راهی تبریز شد و در رشته ادبیات و زبان فارسی دانشگاه تبریز به تحصیل پرداخت. ضمن فعالیت در مبارزات سیاسی، رشته ادبیات و زبان فارسی را در دانشگاه تهران ادامه داد و دکتری خود را اخذ کرد.

رفیعیان مدت ۱۰ سال در مدارس تهران و دانش‌سرای معلمان آن شهر به تدریس پرداخت و همزمان با مؤسسه لغتنامه دهخدا همکاری کرد. چندی بعد در دوره اول مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم را برعهده گرفت و به‌عنوان رابط ویژه میان دانشگاه تبریز و آیت‌الله قاضی طباطبائی فعالیت خود را ادامه داد و سال ها به عنوان قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز خدمت کرد.

وی علاوه بر مبارزات سیاسی و تدریس، آثار ارزشمندی همچون «درمان و درد» یا «چرا و تا کی» و «کوکبه شهریار عشق» را خلق کرده است.

این ادیب سرشناس پس از ۸۵ سال جهاد علمی و اعتقادی در راه میهن، به سال ۱۳۸۷ در تبریز چشم از جهان فروبست و در آرامستان باغ رضوان مرند به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/

168 / 320 دانشگاه آزاد اسلامی تبریز رفیعیان لغتنامه دهخدا بنیاد پژوهشی شهریار اسماعیل رفیعیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه

زعفر قلی نژاد ریاست مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی گفت: باتوجه به اینکه جامعه ما در حال حاضر از ابعاد مختلف اعم از بحث اقتصادی، بحث فرهنگی، در حال دگرگونی و تغییرات هستند.

باوجود این تغییر تحول میان ابعاد مختلف، جایگاه استاد دانشگاه همچنان به قوت خودش باقی است و میتوان گفت به عنوان یک الگو عمل میکند.

وی ادامه داد: استاد خوب باید دارای دو ویژگی باشد، اولین ویژگی به این گونه باشد که بر روی درس مربوطه تسلط کافی را داشته باشد و علاوه بر این، به بهترین شیوه و روش بتواند تدریس بکند و دومین ویژگی میتوان به چگونگی روابط بین استاد و دانشجو اشاره کرد.

وی در ادامه بیان داشت: یک استاد خوب وقتی با دانشجویان خود روابط صمیمی توانست برقرار کند، هم میتواند بر دانشجویان تاثیر مثبتی بگذارد و هم میتواند بهترین راهنما و الگویی برای دانشجویان وی باشد همچنین استاد علاوه بر مسلط برروی درس خود، باید با دانشجویان روابط بهتری برقرار بکند.

وی در مورد روابط اساتید دانشگاه آزاد و تاثیر طرح پویش بر دانشجویان افزود: رفتار و عملکرد اساتید دانشگاه های آزاد نسبت به سایر دانشگاه ها بسیار بهتر است؛ زیرا اساتید این حوزه در تلاش برای بهبود و پیشرفت وضعیت دانشجویان در تحصیلات و آینده شغلی هستند که نمونه بارز آن، ایجاد طرح پویش است که در دانشگاه آزاد نسبت به سایر دانشگاه‌ها استقبال بیشتری داشته و روابط دانشجویان را با محیط کار و اجتماع بهبود بخشیده است.

خبرنگار سمانه بابازاده

انتهای خبر/

کد خبر: 1229218

دیگر خبرها

  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • قدردانی از بزرگان، جامعه را فاخر می‌کند
  • تجلیل ازدکترعراقی‌زاده بنیانگذار آموزش دندانپزشکی درهرمزگان
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • ببینید/منزل استاد شهریار و یادآوری یک شب‌نشینی باشکوه